PERMANENTE MAKE-UP (PMU)

Permanente make-up wordt gebruikt om wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, full lips.

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Er zitten minimaal 6 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is. Cel vernieuwing vind plaats na ongeveer een maand maar voor de zekerheid en optimale resultaat vindt de eerstvolgende behandeling plaats na minimaal 6 weken.